Glædelig jul

Vores egen værste fjende er vores sind

Når alt kommer til alt, hvor godt kender vi egentlig os selv og vores følelser? Kan vi altid kontrollere vores følelser og hvordan de kommer til udtryk?

Vi kæmper vores egne indre kampe, og kan finde os selv i situationer, hvor vi føler os splittede, imedens alle vores følelser  ender med at sidde uden på tøjet.

Det er hjerteskærende at se personer elske hinanden så højt, men stadig gå fra hinanden. 2 stærke sjæle med hver deres baggrunde, mødes halvvejs og oplever en anden verden end den de er van til. Det er både skræmmende og fascinerende fordi man oplever andre måder at leve et liv på. Man lærer at sætte pris på andre ting. 2 personer som elsker så intenst og med så meget passion, burde kunne klare at gå på klingen af hinanden, uden det skulle få en afslutning som følge deraf. Det er tragisk hvordan det kan gå så galt, når det kan gå så godt.

Kærlighed forandre os, og gør os til bedre mennesker, om vi vil det eller ej – har det en magt over os. Vi kan kigge os selv i spejlet og fortælle os selv, lige så tosset vi vil, at man må tage os som vi er eller helt lade være…. Men.. Hvad godt gør det for nogen af os, at holde på sådan en forestilling? Ødelægger det måske mere end det gør godt? Giver det én, en følelse af at man er stærk eller beviser det i virkeligheden mere hvor skrøbelige vi er som mennesker?

Jeg har tonsvis af følelser indeni, som gerne vil ud, men som jeg må kæmpe videre med, indeni mig selv, fordi jeg er bange for det ikke længere gør en forskel, for den person jeg troede det ville. Jeg har gode og dårlige dage lige som andre også har. Jeg ved at hver morgen for mig i øjeblikket, uden at have ondt i maven, er en sejr, og det er noget jeg er nød til at fokusere på. Så er der de dage, hvor jeg vender og drejer mig, og vågner op midt om natten og føler en smerte i brystet, som jeg må kæmpe med alene.

På et tidspunkt i sit liv, er man nød til at stoppe op og lave lidt ‘soul searching’. Hvordan har jeg levet mit liv? Er jeg der hvor jeg ønsker at være? Har jeg forbedret mig? Den måde jeg har håndteret tingene indtil videre, hvordan har det fungeret for mig? Har det givet mig det jeg ønskede, eller har intet ændret sig? Er det andre som er problemet eller skal jeg se indad? Hvad end spørgsmål du mener der er de rigtige for dig at stille.

For et par år siden havde jeg ikke forandret mig specielt meget. Jeg gjorde det som jeg gjorde, som jeg selv ønskede det. Jeg mente andre måtte have et problem og aldrig mig selv. Det ændrede sig dog drastisk for 2,5 år siden. Jeg lærte meget om mig selv, og var blevet inspireret til at forbedre mig som medmenneske, datter, veninde, kæreste og ikke mindst som individ. Hvem er vi, hvis ikke vi udvikler os? Vi skal udvikle os, og ikke stå stille. Jeg har indset over det seneste år, at det kræver stor selverkendelse for at arbejde med sig selv. Når det først går rigtig op for en, så er det virkelig til en stor hjælp.

Jeg er ikke en af dem som vil udgive sig for at være falsk, som om jeg ikke længere bekymre mig eller ikke stadig har følelser af stor betydning. For jo, jeg bekymre mig og jo jeg har stadig mange følelser. Jeg føler ikke verden er det fedeste sted i øjeblikket, men jeg prøver at gøre den til et godt sted at være, selvom jeg føler et stort tomrum i mit hjerte lige nu, som ikke skal forklares yderligere.

Jeg forsøger ikke at ligge skjul på hvordan jeg har det. Jeg forsøger heller ikke at skubbe mine problemer væk. Problemer forsvinder ikke fordi vi ønsker at skubbe dem væk. For de dukker op igen… Ligesom jeg skrev i mit forrige indlæg. Man skal åbenhjertet indse man skal arbejde med sig selv. Usikkerhed er noget vi mennesker har for meget af. Usikkerhed slår både os selv og hinanden ihjel. Det er roden til alt ondt. Desto mere glade vi er for dem vi er, og stolte af vores værdier, desto mere kan vi give andre glæde og være gode for dem.

 … Det hele ville være så meget nemmere hvis man ‘ownede up’ til sine følelser. Sig sandheden som den er, gør krav på det du vil have, skal være dit og kæmp for det. Hvis der er noget man vil have, så tager man det. Lad ikke stolthed stå i vejen for det du ved er ægte. Hvis flammen er så ægte, at den brænder dig op inde fra, er det så meningen du skal ignorere den eller give dig hen?

26102942_10213382918380214_756974195_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul