Hvad driver dig?

Har du fordomsfulde øjne?

Det er så interessant at se hvordan mennesker dømmer hinanden, og har forskellige idéer om hvordan man burde være og opføre sig. For nogle mennesker, er det utrolig nemt at dømme andre på deres baggrund og har ingen forståelse for hvorfor de handler som de gør.

 

Hvornår blev det så nemt at dømme andre? Hvornår blev antagelser en del af hverdagen og hvornår bliver anerkendelse af andres livsstil mere acceptable ? Hvornår bliver selverkendelse en del af alle menneskers liv? I bund og grund ved vi ikke mere end det vi ser og hører, men hvornår har det givet os tilladelse til at dømme andre og føle os hævet? I min optik… Aldrig..  Hvis du forsøgte at sætte dig ned og have en samtale med en person, du ellers aldrig ville snakke med, kunne du opleve en hel anden verden end den du er van til. En ægte samtale, en samtale om baggrund, opvækst, loyalitet, familie, mod, ære og for ikke at glemme styrke. Ville du så stadig se på vedkommende med samme øjne eller ville dit perspektiv på andres liv se anderledes ud efterfølgende? Det handler ikke om at du skal ud og ændre verden med dette, men at åbne øjnene for hvordan livet opleves og føles for andre udover dig selv. At forstå og acceptere andres bevæggrund er dyrebart i mine øjne. Det handler om at være et større menneske og være bedre end du var i går. Personligt handler det for mig om de bløde værdier.

Så inden du dømmer nogen på deres baggrund, fortid eller karakter, prøv at gå i deres fodspor, se hvad de har set, føl hvad de har følt, deres smerte, deres glæde, deres tvivl, kæmpet deres kampe – først når du har levet deres liv, kan du dømme dem. Vær i stedet nysgerrig, vær oprigtig interesseret i hvor de kommer fra og hvad der har gjort dem til hvad de er i dag. Hvis du prøver at sætte dig ind i deres livsstil og bevæggrund, kan du måske lærer at forstå hvad deres mod kommer sig af og hvorfor ære har så stor betydning for dem.  Mod kan blandt andet være baseret på idéer, fejl og styrke og det er forskelligt fra person til person. Det kommer an på hvem man er og hvor man kommer fra. Derfor er mod en individuel sag. Mod er en beslutning. En beslutning om hvordan vi vælger at leve livet og hvordan vi takler forhindringerne vi møder på vores vej.  Ære er den rette grund til at gøre noget eller lade være. Det handler om hvem man er eller endda måske gerne vil være. Det jeg finder mest attraktivt er værdier som Loyalitet, Respekt og Tillid. Jeg respekterer personer som tager disse værdier seriøst og prioriterer dem, uanset hvad.

Så det jeg egentlig prøver at sige er, før du dømmer andre, husk på du ikke kender deres historie.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad driver dig?