Ny dag, Ny chance.

Kærligheden er sin egen plage

Som årerne er gået, har vi alle mødt personer som vi er blevet forelsket i, lukket ind i vores liv og vores hjerter. Vi har vist dem tillid og respekt, og vi har givet os 100% og mere til. Desværre har det til tider efterladt os med knuste hjerter, ar på sjælen og usikkerhed, som derefter kræver tid til at hele. Helings processen er forskellig fra person til person og vigtigst af alt, håber jeg for enhver som har gennemgået et brud, har taget sig tid til at genfinde sig selv og samtidig reflekteret over hvad de ønsker af et fremtidigt forhold. Jeg tror på, at hvis man ikke får bearbejdet sine ar, vil det forfølge en resten af livet. Jeg tror nødvendigvis ikke helt på citatet, som I alle nok kender “tiden læger alle sår”. Dette er noget som kan opfattes på flere forskellige måder men det jeg vil frem til er, at jeg efterhånden har set og oplevet hvordan menneskers fortid, “hjemsøger” dem i deres nutid, og hvordan man behandler sin partner på. Det jeg prøver at komme frem til er, at vi faktisk “straffer” vores nuværende partnere for noget, vi har oplevet i tidligere forhold. Prøv at brug 5 min på at reflektere over noget du har været bange for, været usikker omkring eller anklaget din nuværende eller gamle partner for. Hvad er det kommet sig af? Hvis du er god til at se indad, vil du kunne nikke genkende til det her, hvis ikke, sidder du måske allerede i forsvarsposition og mener ikke der er det mindste galt med din opførsel, og retfærdiggøre at det er helt okay at du har det som du har det. Am I right? …

 

Der er mange derude inklusiv mig selv, som har oplevet et forhold, som har gjort os usikre, sat sine dybe spor som vi har taget med videre i bagagen til det næste par forhold vi befundet os i. Er det fair for vores nuværende partner? Vi straffer dem for de ar vi har fået på sjælen. 

For at tale lidt fra personlig erfaring har jeg for en del år tilbage, været i et forhold, hvor jeg var mega usikker. Det var jeg fordi jeg vidste, lad os kalde ham Hr. X, Snakkede med andre piger og det var ikke på et venskabeligt plan! Det fyldte mig med rigtig meget usikkerhed om jeg var god nok, om jeg var en god nok kæreste eller om jeg manglede noget. Det endte ikke specielt godt og jeg endte med at være single i et par år efter det, fordi jeg havde brug for at finde mig selv og mine værdier igen. Da jeg dengang genvandt troen på mig selv og hvad jeg vidste jeg havde at tilbyde en fremtidig partner, havde jeg langt nemmere ved at slappe af når en kæreste skulle ses med en veninde. Jeg var sikker på at hvis de ville være sammen med en anden, så skulle de nok gøre det uanset hvad jeg gjorde. På den måde havde jeg givet slip på fortidens ar, og besluttede mig da for, at det ikke skulle ødelægge fremtidige forhold, for så ville det vidne om at det stadig havde kontrol over mig.  Hvis jeg ikke havde givet slip på det, havde det hjemsøgt mig og ethvert fremtidigt forhold og højst sandsynligt ødelagt de sidste parforhold jeg har haft.

Hvordan kan et forhold fungere hvis man tager fortiden med sig? Det er umuligt, men man kan lære af sine ar og man kan tage sine forholdsregler men læg ALDRIG dine udfordringer og usikkerheder over på en partner. Det er ødelæggende og ikke fair overfor den du elsker. Hvis ikke du har fået ro i dit indre og stadig er usikker, så hører du ikke til i et forhold. Det er en brutal sandhed, men sandt er det. Det er ikke op til din partner at berolige dig, gøre dig tryg hvad angår din usikkerhed og få dig til at føle dig elsket. Du skal først og fremmest elske dig selv og bearbejdet dit selvværd – Det bedste forhold du kan få, er først og fremmest med dig selv. Når du har dit selvværd i orden er du atter klar til at byde kærlighed velkommen i dine arme igen.  Enhver kan være selvsikker udadtil, det kan de fleste mestre, men det kræver meget af en selv at se indad og være ærlig overfor sig selv. Den måde du behandler din partner på, afspejler ofte dit selvværd. Hav tillid til at din partner elsker dig, respekterer dig og er dig loyal. Du finder ingen værdier i et parfold som er vigtigere end disse.

Kærlighed er så skrøbelig nu om dage, for den kan så let blive slået ihjel, på grund af vores indre konflikter… Ægte kærlighed åbner vores øjne og hjerter, og gør os til bedre mennesker og lader os vokse sammen. Jeg ønsker der skal være ligebyrdighed i alle parforhold. Alle fortjener at være i et forhold, hvor man sætter standarden sammen og elsker hinanden for alt de er.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny dag, Ny chance.