Tag kontrol

Dating

Hvad hedder du på snap? Hvad hedder du på Instagram? Og hvad med Facebook? En masse beskeder frem og tilbage om alt og ingenting. Dating er blevet et swipe til den ene eller den anden side, som om man vælger fra et menukort og tjekker alle muligheder ud før man tør beslutte sig for, hvad man skal vælge af spændende retter. Efter at have valgt menuen, ser man lige en ekstra gang på menukortet, finder noget andet som også kunne være ret så interessant og så begynder den nuværende ret at mætte en, mens den anden pludselig ser meget mere appetitlig ud.

For at sige det lige ud…. Det er sådan dating begynder nu om dage. I mange tilfælde! Dating er i dagens Danmark blevet til et kødmarked, hvor det ikke længere virker til at handle om at skabe kemi og forhold imellem mennesker, men mere om underholdning. Ikke for at sige det ikke kan lade sig gøre, for det kan det! Jeg har en veninde som den dag i dag, har været i fast forhold i mange år og har endda børn nu. Forleden mødte jeg et andet par som mødte hinanden på Tinder og nu var flyttet i hus sammen.

Enten er man nok af den gamle skole, hvor et møde mellem to mennesker afgør kemien og skaber interessen eller den “nye”, hvor man følger med på legen så længe det gavner en selv, når det ikke længere gør, så er det videre til den næste. Jeg har så ondt af den yngre generation, for det er hvad de lærer at vokse op med. Den evige jagt efter noget nyt og spændende og lærer ikke hvad det vil sige, at investere tid på samme måde som vi andre har lært det. De vokser op i en tid, hvor det handler om “mig” og “mig” og deres egne behov før andet. På samme måde tror jeg heller ikke de lærer empati og forståelse, som vi har lært det. Det er måske lidt af et spring jeg laver her, men jeg tror alligevel flere af jer, kan nikke genkende til hvad jeg skriver om.

Dog skal det også siges, at der stadig findes gode mænd derude, som stadig kan finde ud af at invitere ud på dates og foretrækker at snakke sammen ansigt til ansigt, fremfor over telefonen. De må heller ikke glemmes i denne tid. De mænd, som rent faktisk oprigtig er interesserede i at lære en at kende og som rent faktisk lytter. Jeg datede en fyr sidste år i en kortere periode og han slog benene væk under mig og han forstod at lytte, have empati og forståelse. Han forstod lige hvad det ville sige at date. på gammeldags manér. Det lyder absurd at jeg skal udtrykke det på den måde, “gammeldags manér” men det er sandheden. Han var tilstede, opmærksom, høflig, respektfuld og var en gentleman. Det var bevis for mig at de stadig findes derude.

Hvis jeg en dag skulle få børn, vil min søn blive opdraget så han forstår, hvordan man behandler kvinder. Hvordan man ikke skal lege med deres følelser og være mand nok til at være ærlig og respektfuld.

Med det sagt, syntes jeg også at kvinder nu om dage “sælger sig selv for billigt” og burde sætte højere standarder til de mænd, de vælger at lukke ind i deres liv. Hvis en mand viser dig han ikke er interesseret eller vil have dig, er den rigtige reaktion at sætte spørgsmålstegn ved hvorfor du overhovedet så gider ham. Det burde og er et stort turn-off.  Man bliver ikke mere ”hooked” på en person ved at de ikke kan lide en, tværtimod. Det er ikke fordi det gør ham til en skidt person, det gør ham bare ikke til den rigtige person. Meget simpelt faktisk. I stedet for at bruge unødvendig tid og energi på at holde fast på en der er usikker, så brug hellere din energi på at fokusere på din egen glæde og på at “finde” den rigtige for dig. Lad være med at gå på kompromis med dine værdier, for den rigtige for dig vil leve op til dem. Den mand som ønsker at have dig, vil aldrig lade dig være i tvivl om det og vil altid sikre sig at du ved det. Den rigtige mand eller kvinde vil gå igennem ild og vand for at være ved din side. Der er heller intet som dårlig timing. Et rigtig ringe ordvalg for dem, som ikke er klar til at dele dem selv endnu. Det er en ærlig sag.

Det her gælder både mænd og kvinder skal det lige siges. Jeg talte forleden med en af mine bedstevenner om selv samme. Dating er blevet så overfladisk og handler først og fremmest om det ydre og derefter handler det om værdier og selve personen. Dating og forhold er begyndt at handle om, hvad gavner det for en selv og kun fungere så længe det er belejligt for en. Det virker mere til, vi lever i en tid hvor man er mere bekymret for at gå glip af noget derude, end at bygge noget fantastisk sammen med den der oprigtig vil en. Jeg har set dem som helst holder en dør åben, hvis der nu skulle komme noget andet og mere spændende forbi… Som jeg beskrev i begyndelsen, en tid hvor samhørighed ikke længere er første prioritet, men frygten for at gå glip af noget! At lære individer at kende virker så ubetydeligt for mange nu om dage og derfor forstår jeg godt hvis flere vælger at forblive singler end at vil nøjes.

Det sidste år har jeg lært mere, end hvad jeg har lært de seneste mange år, hvad angår at have respekt for sig selv og sine grænser. Dating er ikke noget jeg gider bruge min energi på, hvis ikke det er gensidigt. Det lyder måske lidt hård, men det er sandheden. Jeg gider ikke investere mig selv mere end det jeg får tilbage. Så giver du mig 100 % så får du 100%, men giver du mig 30% får du 0. Det er virkelig noget jeg syntes alle burde håndhæve. Det er virkelig den nemmeste måde at komme udenom dating livets “faldlemme” og på den måde sørger for at passe på sig selv.

Når det kommer til dating er det faktisk smadder enkelt! Hvis følelserne er gengældt, så vil indsatsen være den samme. Din værdi bliver ikke mindre, på grund af en kvinde eller mands manglende evne til at se den. Bare fordi en person beslutter sig for de ikke vil dig, betyder ikke du er mindre fantastisk eller speciel og det betyder ikke, at du ikke vil være værdigfuld for den næste. Sæt ikke en persons mening højere end din egen.

Dating skal være sjovt, spændende og interessant. Det vil det være for dem som forstår hvordan man dater. Det skal give dig kriller i maven og øjne der gnister. Så vær ikke bekymret for det ikke gik med den sidste person du datede, for som sagt vil den rigtige matche din investering og se din værdi. Indtil da nyd livet, date dem som er værdige af din tid og sig nej til dem som spilder den. Se positivt på livet og skynd ikke på noget. Alt til sin tid!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag kontrol